Cowboys & Indiana
Overtoom 272-274
1054 JB Amsterdam
Tel: 020-4121026

Activiteiten met Cowboys en Indianen

Activiteiten met baby’s

We stimuleren de zintuigen zoals ruiken, proeven, voelen en bewegen.  Daarvoor kiezen we materialen als voelboekjes, kleine instrumenten zoals zachte ballen, een rammelaar, een mobiel, speelgoed gemaakt van verschillende materialen en met verschillende kleuren. Ook spelen we spelletjes op schoot, op het kleed (zoals rollen) en met de babygym. We laten baby’s niet te lang in een wippertje zitten omdat ze daardoor in hun bewegingsvrijheid beperkt worden. We maken tijd voor kiekeboe spelletjes of het kietelen van de baby. Verder gaan we zodra de mogelijkheid zich aan biedt zoveel mogelijk naar buiten of naar het Vondelpark. 

Activiteiten met Dreumesen en peuters

Als de Dreumes/peutertijd aanbreekt verandert er veel voor je kind het kan zich steeds beter zelfstandig bewegen en wil de wereld ontdekken. Je kind krijgt een eigen willetje. “nee” en “zelluf doen” horen ouders en pedagogisch medewerkers van dreumes/peuters soms de hele dag door. Tijd voor een nieuwe strategie: steunen, stimuleren en sturen. Dat zijn vaardigheden, die we samen met andere ped. medewerkers gaan uitoefenen om kinderen een andere omgeving en activiteiten te bieden binnen de kinderdagopvang. Kinderen hebben een natuurlijke behoefte om te ontdekken. Er is een peuterplus project wat inhoud dat de “grote” (3) peuters activiteiten op hun niveau met elkaar ondernemen in en om gebouw. Dit kan zijn dat er een thema zoals Pasen of sint Maarten wordt uitgewerkt of een kook project. Dit bestaat uit het zelf kweken en verzorgen van groente (moestuin) en deze onder begeleiding ook zelf klaar maken. Al deze thema’s worden gecombineerd met het groepsgebeuren. De kinderen kunnen een keuze maken uit verschillende activiteiten zoals: Dansen, zingen, voorlezen, puzzelen, knutselen, kleien, teken, verven, plakken, koekjes bakken, Tuinieren, buitenspelen. Gebruik maken van water en zand, stofjes en kosteloos materiaal stimuleert de zintuiglijke ontwikkeling van het kind. 

Daarnaast mag een kind zelf bepalen of het even helemaal niets wil doen. Het ontspannen, de rust, je even kunnen terug trekken zorgt er weer voor dat het kind ruimte krijgt om naar anderen te kijken en zo nieuwe initiatieven ontwikkelt.

Peuteryoga

Vandaag de dag beleven kinderen de wereld actief en bewegelijk. Dat is ook nodig voor hun ontwikkeling en hersenen, welke in een razend tempo gaat. Het is makkelijk om op te gaan in de omgeving van vele prikkels en inspanning.  Door yoga worden kinderen zich bewust van hun lichaam en motorische vaardigheden. 1 keer in week wordt bij ons op de locatie bij de dreumes en de peuters een Yogales met de kinderen gegeven. Het effect van plezier en ontdekken bij yoga  is een goede basis voor kinderen. 

Muziek, dans en theater

Memorabele momenten brengt podiumkunst naar zeer jonge kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving. Memo Stimuleert op speelse wijze hun ontwikkeling, vergroot hun wereld en laat ze kennis maken met verschillende muziekale invloeden en instrumenten. Zij brengen regelmatig een bezoek aan onze lokatie.

Buitenruimte

Wij beschikken over een grote buiten ruimte met veel mogelijkheden. Deze ruimte willen wij omtoveren tot een echte stadstuin met veel groen en de mogelijkheid tot spelen en ontdekken.

Hoewel vrij spelen buiten de voorkeur heeft, moeten we ook kunnen inspelen op de behoefte van kinderen door af en toe gezamenlijk te spelen door kringspelletjes aan te bieden of met de bal te spelen, hinkelspelletjes, samen een zandkasteel of tenten bouwen. Er is een grote moestuin die kinderen in staat stelt om kennis te maken met voedsel en processen. Hier kunnen ze zelf planten en onderhouden. Op deze manier zijn ze in staat om verband te leggen en te leren hoe de natuur werkt, veel van deze groente zullen ze zelf bereiden bij de lunch. Uiteraard letten we ook op of kinderen in staat zijn om de dagelijkse verantwoording te dragen voor de zorg.

Buitenruimte Cowboys & Indiana

Moestuin Cowboys & Indiana

 

Kinderdagverblijf
Cowboys & Indiana
Overtoom 272-274
1054 JB Amsterdam

Tel: 020-4121026
Fax: 020-6894392
info@cowboysenindiana.nl
LRK nummers
KDV: 139066809
Inschrijven
Cowboys & Indiana - KDV

Openingstijden
8:00 - 18:30
Kinderopvang Cowboys & Indiana
Algemene voorwaarden
Privacy Statement
Vacatures